Private Internet Access review: voor- en nadelen op een rijtje

Private Internet Access is één van de vele VPN aanbieders op de markt. Als je deze aanbieders met elkaar gaat vergelijken op verschillende punten, hoe doet deze Amerikaanse aanbieder het dan? Private Internet Access is een bedrijf dat zich voornamelijk focust op privacy. Het is niet voor niets dat hun bedrijfsnaam begint met “Private”. Ze slaan dan ook niets aan datagegevens op, behalve een e-mailadres en je betaalgegevens (voor hun eigen administratie). Aangezien ze in de Verenigde Staten gevestigd zijn, is het voor hen niet nodig om alle gegevens van hun klanten op te slaan, en dit doen ze dan ook niet.

Eigenschappen

Private Internet Access is gevestigd in de Verenigde Staten, maar heeft verbindingspunten in meerdere landen. Ze hebben ook een verbindingspunt in Nederland, waardoor het wereldwijd mogelijk is om bijvoorbeeld Uitzending Gemist te bekijken. Daarnaast hebben ze verbindingspunten in de volgende landen:

Bezoek button

  • Verenigde Staten
  • Canada
  • Roemenië
  • Zwitserland
  • Verenigd Koninkrijk
  • Zweden
  • Frankrijk
  • Duitsland

Hierdoor kun je wereldwijd een connectie maken met hun private tunnels, waardoor je anoniem kunt surfen. Hun servers gebruiken statische IP-adressen die gedeeld worden met meerdere gebruikers.

Veiligheid

Private Internet Access heeft veiligheid hoog in het vaandel staan. Zo zorgen ze er bijvoorbeeld met een firewall voor dat er geen connecties vanaf hun servers naar jouw computer gemaakt kunnen worden. Uiteraard worden alle gegevens versleuteld met verschillende encryptievarianten. Hiervoor wordt het Blowfish CBC algoritme in combinatie het OpenVPN protocol gebruikt. Al je data is dus zeker veilig versleuteld. Om het nog beter te maken: ze bieden ook IPSec/L2TP, PPTP en SOCKS5 technologie aan.

Het grote voordeel aan Private Internet Access is dat ze niks loggen en ook geen klantgegevens opslaan. Doordat je met Paypal kunt betalen, hoef je alleen maar je e-mailadres op te geven, meer hebben ze niet nodig. De enige informatie die ze opslaan, zijn je betaalgegevens voor hun eigen administratie. Daarnaast raden ze zelfs aan om anonieme e-mailadressen te gebruiken voor hun diensten, zodat je zeker niet te herleiden bent.

Software

Private Internet Access werkt op bijna alle besturingssystemen, waaronder Windows, Mac en Android. Hierdoor kun je deze VPN verbinding ook gebruiken om anoniem te surfen en te downloaden op je smartphone. Private Internet Access laat twee gelijktijdige verbindingen toe, waardoor je gelijktijdig op je telefoon en computer anoniem kunt surfen.

Snelheid

Als je gaat surfen via een andere server is snelheid vaak een cruciaal punt. Het liefst wil je natuurlijk niets inleveren op je internetsnelheid. De snelheid die je kunt behalen met een VPN provider is afhankelijk van meerdere factoren, waar de locatie van de server er natuurlijk één van is. Hoe verder jij verwijderd bent van de server, hoe langzamer de connectie zal worden.

Private Internet Access heeft als missie het aanbieden van een veilige en stabiele verbinding, waarbij snelheid natuurlijk ook belangrijk is. Met hun multiple gigabit verbindingen lukt het hen om een stabiele en snelle verbinding te leveren, waardoor deze VPN provider ook zeer geschikt is om video’s en audio te streamen.

Torrents

Private Internet Access biedt uiteraard ook de mogelijkheid om te downloaden via torrents. Hiervoor kun je bijvoorbeeld gebruik maken van de Bittorrent client, waar je de Socks5 proxy kunt instellen. Hierdoor hoef je nog niet eens gebruik te maken van een VPN netwerk, omdat je al anoniem aan het downloaden bent. Voor extra veiligheid kun je dit natuurlijk wel doen, waarmee je dus dubbel zo zeker bent van je anonimiteit. Dankzij de hoge snelheid van hun servers kun je op een prima tempo alles downloaden wat je maar wilt. Een groot pluspunt van deze provider is dat ze geen limiet hebben op de te gebruiken bandbreedte, waardoor je dus ongestoord kunt downloaden.

Prijzen

Niet onbelangrijk is natuurlijk de prijs. Deze is bij Private Internet Access echter zeer concurrerend te noemen. Als je een abonnement voor een maand afsluit bij deze provider betaal je daarvoor $6.95. Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement voor een half jaar aan te sluiten, hiervoor ben je $35.95 kwijt, oftewel $5.99 per maand. De beste keuze is echter om meteen voor een jaar te betalen. Als je hiervoor gaat, hoef je namelijk maar $3.33 per maand te betalen ($39.95 per jaar). Dit is dus zeer goedkoop te noemen voor wat je er voor terugkrijgt.

Bezoek button

Conclusie en ervaring met Private Internet Access

Private Internet Access is een provider die ideaal is voor gebruikers die privacy hoog in het vaandel hebben staan. Zo vragen ze niet om klantgegevens en houden ze geen logs bij van het verkeer dat via hun servers gaat. Je internetgedrag is dus volledig anoniem. Private Internet Access heeft eigenlijk weinig slechte punten. Een klein minpuntje voor sommige gebruikers kan zijn dat ze geen verbindingspunt hebben in België. Kortom: Private Internet Access is een ideale partij om een VPN verbinding bij af te sluiten. Probeer het zelf zeker eens uit, voor een maand betaal je namelijk slechts $6.95. Voor dit bedrag kun je rustig testen of het iets voor je is. Mocht deze provider je bevallen, kun je je abonnement met een jaar verlengen, waardoor je omgerekend nog maar $3.33 per maand betaalt. Zeker de moeite waard dus!

Leave a Comment