BBC online kijken vanuit nederland

bbconlinelogoAls je interesse hebt in het wereldnieuws, dan is de Nederlandse televisie en radio niet altijd voldoende voor het bieden van informatie. Je kan dan natuurlijk op het web terecht, maar vaak is het ook erg interessant om documentaires en nieuwsprogramma’s van het buitenland mee te krijgen. De BBC heeft regelmatig goede documentaires en bij wereldnieuws houden ze je als het moet de hele dag op de hoogte. Hier heeft een zekere groep uit onze maatschappij behoefte aan. Ook het sportnieuws van de BBC is erg uitgebreid en vaak ook aantrekkelijk om naar te kijken voor de echte liefhebber. Het probleem hierbij is dat vele mensen geen toegang hebben op hun eigen televisie tot andere zenders dan BBC1 en BBC2. Hiervoor zoeken we dan ook massaal op het internet, wat regelmatig problemen oplevert.

Waarom lukt het niet?

BBC iPlayer is een populaire app voor telefoons en tablets om uitzendingen van de BBC te kunnen volgen. Helaas kan de BBC echter een groot deel van de inhoud van de uitzendingen in verband met rechten niet buiten het Verenigd Koninkrijk uitzenden. Hierdoor heb je bijvoorbeeld als Nederlander een probleem. Het lezen van het nieuws zal online nog wel gaan, maar het afspelen van video’s wordt een hels karwei. Zo verklaart de BBC zelf ook dat ze buiten Groot-Brittanië voor velen onbereikbaar zijn, omdat de meeste rechten binnen de grenzen worden voorbehouden.

Hoe kan het wel? Met een VPN!

Als Nederlander heb je een aantal mogelijkheden om deze blokkade op een slimme manier te omzeilen. VPN biedt je de oplossing, waarbij je vooraf wel goed na moet denken over welke VPN aanbieder je in vertrouwen neemt, omdat je hierbij een specifiek doeleinde hebt om je video’s te kunnen bekijken. Je hebt namelijk een Brits IP adres nodig. Er zijn slechts een paar VPN aanbieders die servers in het Verenigd Koninkrijk hebben, waardoor je aanbod al enigszins beperkt wordt. Daarnaast moet de VPN aanbieder ook nog een bepaalde snelheid van de verbinding waarborgen, aangezien je de verbinding gebruikt om video’s te kunnen streamen. Wanneer je de VPN service hebt uitgekozen en gedownload, zal je deze nog op je pc, laptop of telefoon moeten installeren om verbinding te kunnen maken. Als dit voor elkaar is dan kan je je gewenste programma’s zonder moeite bekijken, omdat je volgens de website en de app van de BBC een Brits IP adres gebruikt.

Leave a Comment