Uitzending gemist kijken in het buitenland

uitzendinggemist

Er zijn talloze redenen waarom je je in het buitenland kunt begeven. Misschien ben je lekker op vakantie of maak je een wereldreis omdat je wat meer tijd in jezelf en in de wereld wilt investeren. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je je gewoon voor zakelijke redenen in een ander land begeeft. Toch zullen mensen altijd een bepaalde waarde hechten aan vastigheid. Ook televisieprogramma’s en series die we altijd volgen, moeten we terug kunnen kijken, omdat we anders bang zijn iets te missen of ergens niet over mee kunnen praten. Een andere reden kan simpelweg zijn omdat je een programma niet wilt missen. Daarvoor hebben we tegenwoordig programma’s als uitzending gemist online staan. Via een dergelijke website kan je je gewenste programma’s en afleveringen erg makkelijk terugkijken, ook vanuit het buitenland.

Waarom is uitzending gemist geblokkeerd?

Het valt niet mee om even een uitzending van het journaal of van Goede Tijden Slechte Tijden terug te kijken vanuit het buitenland. Via verschillende kanalen zal het je dan ook niet lukken. Zo kan je via een web Proxy vaak geen toegang krijgen tot Nederlandse streams en video’s. In verband met rechten en regels worden vele Nederlandse websites vanuit het buitenland geblokkeerd. De websites detecteren dat je vanuit het buitenland op de site probeert te komen. Ook het omzeilen van deze blokkade met bijvoorbeeld Tor Network zal je niet gemakkelijk lukken.

Hoe kun je uitzending gemist wel kijken?

Er zijn verschillende mogelijkheden om in het buitenland je favoriete serie of programma toch terug te kunnen kijken. Het belangrijkste is dat de websites niet meer in staat zijn om te detecteren dat je vanuit het buitenland op de site probeert te komen. De website moet denken dat je vanuit Nederland kijkt, zodat je toegang kunt verkrijgen tot de website en de video’s. Dit kan je in een paar stappen doen. Je moet eerst kiezen voor een VPN aanbieder met servers in Nederland. Gelukkig is er op dit gebied genoeg betrouwbare keus. Bij een van de aanbieders moet je vervolgens een VPN account aanmaken om toegang te kunnen krijgen. Nadat je de VPN service hebt geïnstalleerd kan je verbinding maken met een VPN server in Nederland. De website van uitzending gemist krijgt dan een Nederlands IP adres door, waardoor deze denkt dat je je in Nederland begeeft. Je kan nu wel toegang krijgen tot de video’s en van je favoriete programma genieten met een cocktail in de hand of op de hotelkamer van je zakelijke reis.

Leave a Comment