VPN instellen op Android

Je kan op je Andoid apparaten gebruikmaken van diverse VPN verbindingen. Dit staan de apparaten zonder problemen toe. Op die manier kan je anoniem surfen op het web met je telefoon en heb je vaak ook toegang tot content die via sommige andere verbindingen geblokkeerd zou zijn. Op deze manier is het tevens mogelijk om bijvoorbeeld je telefoon of tablet te beveiligen. In dit stuk wordt in een aantal stappen uitgelegd hoe je met je Android apparaat een L2TP of PPTP VPN verbinding maakt.

Stappenplan

Voor de mensen die niet bekend zijn met hoe je een VPN verbinding kan instellen op je Android apparaat volgt hier een klein stappenplan. Zo kan je binnen een mum van tijd zorgen voor een snelle en vooral ook veilige (vaak anonieme) verbinding.

  • De eerste stap is dat je op je apparaat naar instellingen gaat en hierbij klikt op de optie voor meer instellingen. Hier zie je al meteen een kopje ‘VPN’ staan. Als je naar dit menu gaat, kan je je VPN instellingen aanpassen.
  • Waarschijnlijk is het zo dat er op je apparaat nog geen VPN verbinding mogelijk is. Daarom dien je hierbij te kiezen voor de optie om een VPN verbinding zelf aan te maken. Dit kan via de balk ‘VPN-netwerk toevoegen’.
  • Door de verschillende reviews van de VPN aanbieders te lezen, kan je een indicatie krijgen van welke voor jou geschikt is. Hierbij kan je kijken naar de verschillende voordelen op het gebied van veiligheid per aanbieder. Ook de service van de software en met name de snelheid zijn zaken die belangrijk kunnen zijn in je overweging. Wanneer je eenmaal een weloverwogen keuze hebt gemaakt, moet je een account aanmaken bij deze VPN aanbieder. Je krijgt dan gegevens toegestuurd over bijvoorbeeld een PPTP protocol waarmee je verbinding kan maken.
  • Wanneer je de instructies op je scherm van je Android apparaat hebt gevolgd en de gegevens hebt ingevuld, hoef je alleen nog de naam van de verbinding (die maakt niet uit) en het serveradres in te voeren.
  • Om daadwerkelijk verbinding te maken met je VPN klik je op de aangemaakte verbinding. Hierbij dien je de gebruikersnaam en het wachtwoord van je VPN account in te voeren, zodat het apparaat weet dat deze verbinding aan jou toebehoort. Hierbij moet je wel zeker weten dat je account de specifieke rechten bezit om een VPN verbinding te kunnen maken. Als dit zo is, kan je vanaf dat moment dus veilig en snel anoniem surfen en heb je toegang tot veel meer content dan voorheen.

2 thoughts on “VPN instellen op Android”

  1. Ik heb thuis VPN op mijn router ingesteld. Kan in Spanje met mijn tablet gemakkelijk kontakt maken met vpn thuis (niet altijd) met de pc regelmatig, maar met mijn smartphone nooit.instellingen overalidentiek

    Reply

Leave a Comment