VPN Instellen op Apple TV

Apple TV is een uitkomst voor velen. Via Apple TV kan je programma’s, video’s en streams vanuit de hele wereld bekijken vanaf je televisie. Je hebt dus goed beeld en je kan van allerlei series en films genieten zonder je laptop steeds op schoot te hoeven houden. Gratis en betaald is er een zeer groot en divers aanbod beschikbaar. Het probleem hierbij is echter dat het grootste deel van dit aanbod alleen in Amerika beschikbaar is vanwege allerlei rechten en regels. Programma’s als Hulu en Netflix zijn daarom slechts in beperkte mate beschikbaar zonder Amerikaans IP adres. Wanneer je er via een VPN aanbieder voor zorgt dat je een Amerikaans IP adres tot je beschikking hebt, zijn de opties opeens een stuk aantrekkelijker. In deze tekst lees je hoe je een VPN op Apple TV kan instellen, zodat je optimaal van de video’s gebruik kan maken. Deze installatie wordt in diverse stappen aan je uitgelegd.

Verschillende stappen

  • Je hebt hiervoor slechts een drietal zaken echt nodig. Om te beginnen heb je Apple TV nodig. Daarnaast heb je een PC, laptop of Mac nodig met een internetverbinding om de software te kunnen downloaden en uiteindelijk te installeren. Als derde zal je een VPN aanbieder moeten kiezen met een snelle verbinding en niet te vergeten waarbij het mogelijk is om een Amerikaans IP adres te krijgen. De aanbieder moet dus servers in Amerika hebben.
  • Je moet dus op zoek gaan naar een kwalitatief goede VPN service. Hierbij heb je de keuze uit talloze aanbieders. Het belangrijkste is dat de verbinding tot een netwerk snel is omdat je met video’s werkt, en dat de service in Amerika beschikbaar is. Door de reviews van verschillende aanbieders te lezen, kan je een indicatie krijgen welke aanbieder voor jou geschikt is. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, zal je hierbij een account aan moeten maken.
  • De volgende stap in het proces is het installeren en activeren van de VPN service op je laptop of pc. Hiervoor hoef je alleen het installatieprogramma van de VPN aanbieder te downloaden. Deze programma’s spreken in de meeste gevallen voor zich. Je kan de stappen die hier worden aangegeven vaak erg simpel doorlopen. Via dit VPN programma kan je verbinding maken met een Amerikaanse server.
  • Als je eenmaal verbinding met een Amerikaanse server hebt gemaakt, is het een kwestie van het delen van deze VPN verbinding op je pc of laptop. Je zal bij de instellingen van je verbindingen aan moeten geven dat je andere toestellen toestaat om verbinding te maken via deze internetverbinding. Hierdoor deel je je VPN verbinding, zodat je zelf met je Apple TV later verbinding kan maken.
  • Als je de vorige stap met je Mac, laptop of PC hebt doorlopen, kan je de netwerk instellingen van je Apple TV wijzigen. Door bij de wifi configuratie voor de zojuist gemaakte verbinding te kiezen, geef je aan dat het apparaat verbinding mag maken met de gekozen VPN. Als dit gedaan is, moet je je Apple TV op ‘sleep’ zetten en de stekker voor een periode van 10 seconden uit het stopcontact halen.
  • De laatste stap die je moet nemen, is het wijzigen van je locatie bij instellingen van je Apple TV. Als je dit niet doet, zal je nog steeds geen Amerikaans IP adres kunnen gebruiken namelijk. Door in deze instellingen aan te geven dat je je in Amerika begeeft, kan je wel alle content openen die in eerste instantie alleen voor Amerikaanse IP adressen mogelijk was. Dit kan je doen vanuit Nederland, maar ook vanuit je vakantieoord.

Leave a Comment