Als je ook maar iets om privacy geeft, dan ga je vaak op zoek naar de beste VPN aanbieders om je identiteit op het web te beschermen. Je wil namelijk niet dat al je online activiteiten overal worden geregistreerd. BTGuard staat bekend als een van de betere aanbieders van VPN verbindingen. Anonimiteit en privacy zijn hier namelijk kernwoorden. Waar de meeste aanbieders nog enigszins geheimzinnig doen over bijvoorbeeld het bewaren van logs, is BTGuard hier erg transparant in. Men is bekend met de wetten, maar omdat ze niet onder toezicht staan, wordt benadrukt dat ze geen logs van gebruikers bewaren. Dit komt doordat het bedrijf gevestigd is in Canada. Ze zijn daardoor niet verplicht om logs te houden.
Eigenschappen
De belangrijkste eigenschap van BTGuard is dat de anonimiteit en privacy in dit geval echt voorop staat. Het bedrijf benadrukt ook erg vaak dat men vanuit Canada andere regels heeft, waardoor logs niet bewaard hoeven worden. Men kan tevens onbeperkt downloaden op een snelheid die ook geen directe limiet kent. BTGuard heeft onder andere servers in Nederlands, waardoor de bereikbaarheid van het netwerk en de verbinding tussen diverse apparaten en het netwerk zeker goed is. Bovendien heeft men ook in Singapore en in Canada diverse servers. Daardoor komt men veelal in gebieden waar een verbinding te maken is. De anonimiteit wordt nog eens extra gewaarborgd doordat men werkt met een 256-bit AES encryptie. De codering en decodering zorgen ervoor dat je zeer zeker anoniem aan de slag kunt op het web.
Veiligheid
Op het gebied van veiligheid scoort BTGuard uiteindelijk dus al met al zeker erg hoog. Ondanks het feit dat men nadrukkelijk aangeeft vanuit Canada andere wetten te hebben, geeft men tegelijkertijd ook transparant aan dat men geen logs bewaart. De logs kunnen op geen enkele manier aan overheidsinstanties worden doorgespeeld. Hierdoor heb je een extra veilig gevoel bij de service. Er zijn dan ook veel mensen die overstappen naar de VPN servers van BTGuard. IP-adressen zijn veilig en als gebruiker word je hierdoor gerustgesteld. Daarnaast scoort BTGuard goed door het gebruik van 256-bit AES encryptie en een open VPN als standaard, waardoor ook de technische laag van de service veilig is. Dit is iets wat menig andere VPN aanbieder nog niet doet.
Software
De software van BTGuard is enigszins basic. Er zijn geen uitermate technische vaardigheden nodig om de software te begrijpen, waardoor het gebruik dan ook voor velen een eitje is. Deze service is erg gebruiksvriendelijk. En dat niet alleen, de service is namelijk ook erg klantvriendelijk. Wanneer je als gebruiker vragen hebt, zullen deze binnen zeer korte termijn door BTGuard worden beantwoord. Ook dit is onderscheidend in de wereld van de VPN aanbieders. De software is dus al met al erg makkelijk. Ondanks het feit dat de website weinig informatie geeft over het gebruik, bevindt deze informatie zich wel uitgebreid in de setup van het programma.
De open VPN verbinding is mogelijk op de software van Windows, OSX en Linux. Daarnaast kan een PPTP worden opgezet in Windows, OSX en iOS. Hiermee is duidelijk gemaakt dat het mogelijk is om op een grote diversiteit aan computers deze software toe te passen. Het merk en type van de laptop die je overal mee naartoe neemt, is dus in zeer minimale mate van belang voor de werking van deze software. Ondanks het feit dat het wellicht makkelijk te volgen is, wordt er nog geen uitleg gegeven over hoe je deze software op Android apparaten kan installeren en gebruiken. Verwacht wordt dat dit niet veel verschilt van het normale gebruik.
Snelheid
Het product, of beter gezegd de dienst, is meerdere malen getest. De resultaten waren uitermate gunstig, ondanks het feit dat er aanbieders zijn die snellere servers leveren. Toch is deze snelheid voldoende om een goed programma of een leuke film binnen een zeer kort tijdsbestek te downloaden. Wanneer je dichterbij een van de punten bent waar de servers zich begeven (Canada, Nederland of Singapore), wordt de verbinding vaak sneller. Ook het streamen van bijvoorbeeld televisieprogramma’s of live sportwedstrijden kan via de service erg gemakkelijk.
Torrents
Uiteraard is het ook mogelijk om met BTGuard via Torrents te downloaden. De snelheid hiervan is net iets boven het gemiddelde. Vaak is het zo dat je al anoniem downloadt wanneer je dit regelmatig via Torrents doet. Toch blijft het erg handig om dat beetje onzekerheid wat je er misschien over hebt, weg te nemen. In dat geval kan een anoniem IP-adres wonderen doen voor je mentale steun. Bij BTGuard weet je namelijk zeker dat je identiteit onherkenbaar zal blijven. De onbeperkte bandbreedte zorgt er bovendien ook voor dat je het maximale uit je Torrents kan halen. De downloads kennen namelijk geen limiet.
Prijzen
In principe levert BTGuard twee verschillende diensten:
– BitTorrent Proxy ($6.95 per maand):
Dit pakket is ontworpen voor gebruikers van BitTorrent die erg veel waarde hechten aan hun anonimiteit. Deze krijgen een onbekend IP-adres toegewezen. Een pakket voor encryptie wordt tevens aangeboden voor degenen die dit graag willen. De proxy servers van BTGuard zijn enorm gegroeid qua gebruik. Deze prijs is wel enigszins aan de hoge kant.
– VPN ($9.95 per maand)
Het volledige pakket van BTGuard op het gebied van VPN-servers is een erg simpele kwestie. Met servers die aangeboden worden in Europa, Canada en Azië is het bereik op de meeste plekken meer dan prima. Door het feit dat de functies van de server redelijk simpel zijn, is de prijs van deze service enigszins aan de hoge kant.
Conclusie
BTGuard bewaart absoluut geen logs, laat dat duidelijk zijn. 256-bit encryptie is hier erg normaal, waardoor de anonimiteit en het vertrouwen groeit. De snelheid is in principe net boven gemiddeld. Aan de andere kant heb je hierdoor wel de keuze uit een ruim scala aan servers. Helaas kon er geen oplossing worden gevonden voor het gebruik van de software op je telefoon.