Een review van de ervaringen met VyprVPN, de voor- en nadelen

VyprVPN logo Deze service is in het bezit van ‘The Golden Frog Company’, dat gevestigd is in Texas (Amerika). Dit bedrijf is tevens een van de grootste partners van Giganet, wat een van de grootste aanbieders is op het gebied van providers. Servers van VyprVPN worden gehost in Europa, Azië en Noord-Amerika met onbeperkte toegang. Bij elkaar heeft de organisatie meer dan 700 VPN servers in bezit, zonder limitaties. Het bedrijf bewaart enkele gegevens om criminaliteit op de servers op te sporen en om te kijken hoe de service gebruikt wordt. Verder is privacy gewaarborgd.

Eigenschappen

VyprVPN heeft dus ruim 700 servers, verdeeld over drie continenten. Ze zijn onder andere in Nederland bereikbaar. Daarnaast zijn de servers van deze organisatie in alle andere grote landen van Europa, Noord-Amerika en Azië te bereiken. Het maakt dus niet uit of je in Japan zit of in Frankrijk, een goede verbinding is altijd mogelijk. De IP-adressen worden gedeeld met andere gebruikers, maar anoniem surfen behoort ook tot de mogelijkheden. Verbinding maken met het VPN netwerk van VyprVPN is dus wereldwijd mogelijk.

VyprVPN op alle devices

Veiligheid

VyprVPN pretendeert veiligheid en service hoog in het vaandel te hebben staan. Toch collecteren ze data als het gaat om de gebruikers. Deze data wordt zelfs minimaal 90 dagen bewaard. Dit doen ze om inzicht te kunnen genereren in de manier waarop er gebruik wordt gemaakt van de service en deze waar mogelijk te verbeteren. Daarnaast wil VyprVPN geen criminaliteit op de software, dus dit wordt ook regelmatig gecontroleerd. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen de verschillende beschikbare apparaten. Men handelt volledig volgens de wet, waardoor gegevens pas door worden gespeeld als er duidelijk sprake is van criminaliteit.

Bezoek button

 

VyprVPN Veiligheid

Software

VyprVPN gebruikt aangepaste op maat gemaakte software. Deze software heet VyprVPN-Desktop en heeft ook een variant die geschikt is voor de mobiele telefoon. Deze software programma’s zijn beide snel te gebruiken en vooral ook makkelijk. Je hoeft dus niet veel verstand van computers en software te hebben om met deze software aan de slag te kunnen gaan. VyprVPN is niet alleen beschikbaar voor diverse apparaten zoals computers, laptops, tablets en telefoons, maar ook voor de daarbij behorende besturingssysteem zoals Windows, iOS, Linux en Android. Het is mogelijk om snel te wisselen tussen locaties en protocollen.

Snelheid

VyprVPN SnelheidZoals hierboven reeds vermeld, heeft het programma een behoorlijke snelheid. Nederland is een van de grootste markten voor VyprVPN, waardoor er binnen Nederland altijd makkelijk en snel verbinding gemaakt kan worden. De servers van het buitenland staan zelfs ook in Nederland dus een verbinding met Frankrijk betekent indirect een verbinding met Nederland. Het voordeel hiervan is dat je haast altijd dezelfde bandbreedte hebt. Alle verbindingen met het buitenland zijn dan ook even betrouwbaar. Het is alleen vaak niet mogelijk om directe verbinding te maken met bijvoorbeeld Frankrijk. Bovendien, wanneer de server een probleem heeft, hebben alle servers in de verschillende landen er last van.

Torrents

De snelheidstest geeft aan dat de snelheid waarmee bijvoorbeeld gedownload kan worden erg hoog is. Dit is natuurlijk gunstig. Op deze manier kan je dus snel je favoriete film, serie of andere documenten op anonieme wijze downloaden. Hele series zou je tegelijk kunnen selecteren om op volle snelheid van het internet af te halen. Bovendien kent VyprVPN geen beperkingen, dus kan je op het gebied van downloaden onbeperkt je gang gaan. Het downloaden via Torrents is dan ook zeker mogelijk. Grote bestanden kunnen ook met een hoge snelheid worden gedownload, ongeacht inhoud.

Prijzen

Voor alle pakketten is er een mogelijkheid om het pakket drie dagen gratis uit te proberen. Voor $9,99 per maand krijg je toegang via slechts één PPTP. De pakketten van $14,99 en $19,99 zijn voorzien van minimaal twee gelijke verbindingen over alle drie de protocollen (PPTP, L2TP/IPSec, OpenVPN). Als je niet tevreden bent met de service kan je je geld binnen zeven dagen terug krijgen. Bovendien zijn er diverse manieren van betalen mogelijk (PayPal, Mastercard, etc.). VyprVPN behoort met deze prijzen tot de duurdere aanbieders.

Bezoek button

Conclusie

De service van VyprVPN behoort tot de duurdere programma’s als het gaat om aanbieders van VPN. Toch is het een zeer betrouwbare service, die met name in en rondom Nederland ook van grote toegevoegde waarde is. De mogelijkheid om drie dagen gratis te proberen en na zeven dagen al je geld terug te kunnen krijgen, is uiterst uniek. Bovendien is de snelheid van de software bovengemiddeld hoog. Het nadeel is wel dat logs relatief lang bewaard worden.

Summary
Review Date
Reviewed Item
VyprVPN
Author Rating
41star1star1star1stargray

Leave a Comment