IPVanish: voordelen, nadelen, gebruiksgemak en prijzen (review)

IPVanishIPVanish is een betrouwbare speler op de markt uit de Verenigde Staten. Deze VPN aanbieder heeft een solide reputatie opgebouwd en is de moeite waard om te overwegen wanneer je op zoek bent naar de beste VPN service om te gebruiken. Met meer dan 15 jaar ervaring in de IP en netwerk management industrie is dit bedrijf nadrukkelijk aanwezig op de markt van VPN aanbieders en behoort het tot de top. Privacy is daarbij iets dat voor IPVanish een belangrijk item is. Het bedrijf heeft een schat aan ervaring in de technische wereld, en met name in het maken van veilige verbindingen voor diverse klanten en consumenten van het net. Het is algemeen bekend dat wanneer je je via IPVanish op het net begeeft, je in veilige handen bent.

Eigenschappen

Met meer dan 3500 unieke IP-adressen, meer dan 90 VPN servers (dit aantal groeit op regelmatige basis) en continue toegang tot het net is IPVanish een veilige optie als het gaat om VPN aanbieders. Men heeft servers die strategisch op diverse plaatsen over de hele wereld zijn geplaatst, zodat je te allen tijde een veilige verbinding met het web kan maken en je identiteit kan beschermen. Bovendien staat IPVanish bekend als het bedrijf met een belachelijke goede en vloeiende prestatie als het gaat om de service. Deze VPN aanbieder staat dan ook hoog aangeschreven, met name ook dankzij een snelle verbinding en hoge capaciteit. Wanneer je bijvoorbeeld via IPVanish inlogt, kan je de dichtstbijzijnde server zoeken voor een nog snellere verbinding.

Bezoek button

De technologie rondom de wereld van het internet verandert sneller dan het weer. Daarom is het belangrijk hier passend op in te spelen. IPVanish heeft er dan ook voor gekozen om meerdere VPN verbindingen tegelijkertijd toe te staan. Bovendien werkt men ook met meerdere protocollen (OpenVPN, PPTP, and L2TP) tegelijk, zodat aanpassing aan een individuele situatie gemakkelijker is. Kortom, wanneer je onder bescherming van IPVanish inlogt, val je onder een buitencategorie op het gebied van veiligheid, terwijl je tegelijkertijd een snelle verbinding kan maken zonder enige limiet op het gebied van downloads bijvoorbeeld. Downloaden en surfen kan dus onbeperkt zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je toegang tot het net wordt geweigerd.

 

IPvanish review locatie

Veiligheid

IPVanish slaat geen activiteiten op van gebruikers die via een VPN server van het bedrijf online zijn geweest. Anonimiteit is erg belangrijk wanneer het gaat om privacy, want je wilt natuurlijk niet dat mensen weten waar je heen bent gegaan op het web als je verbonden bent met een VPN netwerk. IPVanish beschermt je dus op deze manier, door geen enkele activiteit op te slaan. Je moet je voorstellen dat het geen nep-identiteit is maar een soort beschermlaag om je identiteit, waardoor je je zonder herkend te worden op het internet kunt bewegen. Je kunt dus niet gezocht en gevonden worden op deze manier. Zelfs wanneer er veel moeite gedaan wordt om je identiteit te achterhalen, zou het een wonder zijn als dit lukt. 100% veiligheid wordt dus gegarandeerd, onder andere door een technologie die de encryptie zodanig onherkenbaar maakt dat men er niet in kan breken. Zelfs regeringen en andere grote organisaties zullen niet in staat zijn er tussen te komen.

 

IPvanish review veiligheid

 

Software

De software van IPVanish is extreem makkelijk en gebruiksvriendelijk. Je kan kiezen uit verschillende protocollen (OpenVPN (TCP), OpenVPN (UDP), L2TP, en PPTP) wanneer je het programma downloadt. Bijvoorbeeld via Windows krijg je een hele lijst te zien met toegankelijke servers. Wanneer je verbinding wilt maken met een netwerk zie je reactietijd, server naam, land en stad staan bij de verschillende opties. Vervolgens selecteer je een server waarmee je verbinding wilt maken en een protocol dat je wilt gebruiken. Wanneer je verbinding maakt, krijg je dan een nieuw IP-adres toegewezen dat je kan bevestigen via onder andere Google. De software kent zelfs een scherm waarin je je voorkeur aan kunt geven, waardoor je automatisch verbinding met IPVanish servers kan maken als je het opstart. Ook kan je ervoor kiezen om op het laatst gebruikte IP-adres verder te gaan. Het meest gunstige is het natuurlijk wanneer je de dichtstbijzijnde server kiest. De software werkt op alle verschillende apparaten en is dus overal te gebruiken. Bovendien werkt deze software op alle Windows, OSX en Linux software.

Snelheid

Veel VPN aanbieders vallen op dit gebied door de mand. Dat geldt niet voor IPVanish. Waar bij de meeste bedrijven de software te traag is, is de IPVanish software uiterst geschikt voor downloads en bijvoorbeeld online gaming. Veel gamers gaan dan ook het web op via deze aanbieder. Ook het bekijken van filmpjes online, streamen en luisteren van een grote hoeveelheid muziek is geen enkel probleem. Het enige verschil tussen je eigen verbinding met het web en een verbinding via IPVanish, is dat je locatie niet meer te achterhalen is. Dit is natuurlijk zoals verwacht.

Torrents

Ook het downloaden via Torrents is geen probleem met dit programma. Anonimiteit wordt gewaarborgd door IPVanish, doordat er een laag over je identiteit wordt gelegd. Je activiteiten worden niet bewaard of gedeeld met anderen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld via Torrents met een verbinding met een IPVanish server binnen 20 minuten meer dan een gigabyte downloaden. Hierdoor wordt het downloaden van films en andere zaken je erg makkelijk gemaakt.

Prijzen

Voor de service die IPVanish levert, zijn ze ook nog eens zeer betaalbaar. Zo kan je de service afnemen voor een bedrag van $10,- per maand. Net zoals bij de meeste aanbieders krijg je een korting wanneer je voor een langere termijn afneemt. Zo kost een kwartaal bij IPVanish $26,99 en afname van een jaar kost $77,99. Het nadeel is dat je geen gratis uitproberen pakket kan krijgen via deze service. Binnen zeven dagen moet je je geld terugvragen wanneer je niet tevreden bent.

Bezoek button

Conclusie

Al met al in IPVanish dus een zeer snelle, betrouwbare, veilige VPN aanbieder die een mooi pakket aanbiedt tegen een lage prijs. Het nadeel is dat je de service niet gratis kan uitproberen en dat je slechts zeven dagen hebt om op je aankoop terug te komen.

2 thoughts on “IPVanish: voordelen, nadelen, gebruiksgemak en prijzen (review)”

  1. Bedankt voor je heldere uitleg. Was bijna in zee gegaan met ExpressVPN, totdat ik zag dat je bij IPVanish meerdere VPN verbindingen tegelijkertijd kan gebruiken, ongeacht welk platform er gebruikkt wordt. Ten slotte ben ik een Ubuntu gebruiker, en IPVanish blijkt daarvoor het beste te zijn.

    Reply
  2. Goed verhaal, ik overweg om IPVanish te gaan gebruiken, ik vraag me alleen af of ik deze VPN dienst ook kan gebruiken in combinatie met raspberry PI3 samen met KODI. Iemand enig idee en zo ja hoe ?
    alvast bedankt

    Reply

Leave a Comment