NordVPN Review: Privacy, Snelheid en gebruiksgemak

Prijzen en abonnementen NordVPN

NordVPN Review LogoBij NordVPN heb je de keuze uit drie soorten abonnementen. De prijs ligt met een maandabonnement net iets boven het gemiddelde van 11,95 dollar voor een maand. Om je als klant te binden wordt een flinke korting gegeven, zo betaal je 7 dollar op maandelijkse basis bij een half jaar. Ga je meteen voor een jaar, dan betaal je slecht 2,75 dollar. Of dit het waard is vergeleken met de andere mogelijkheden, lees je zo. Wat erg netjes is van NordVPN is dat ze absoluut niet moeilijk doen over de 30 bedenktijd waarbij je zonder moeite al je geld terug krijgt zonder ergens aan vast te zitten. Het uitproberen zeker waard.

Hoogtepunten:

Encryptie: NordVPN ondersteunt de laatste en beste protocollen: OpenVPN and IKEv2/IPsec, PPTP, L2TP/IPsec

Applicaties: Prettige Apps voor Andorid en iOS

SmartPlay: Een feature die ongeveer 150 streaming diensten zoals Netflix toegangkelijker maakt
door de geo-restricties te omzeilen. Perfect voor je Netflix, Hulu, Amazon Prime en NPO Gemist.
Bij sommige VPN’s werken de servers maar een bepaalde tijd voordat ze worden erkend door bijvoorbeeld een Netflix. Bij NordVPN hebben wij dit niet gemerkt over de duur van 2 maanden.

Severs: 3500+ Servers is 60 verschillende landen

Kill switch: NordVPN heeft een kill switch waarmee je individuele- maar je complete internetverbinding direct laten beindigen mocht de encryptie wegvallen.

Brower extensies: NordVPN heeft twee handige extensies voor Chrome en Firefox;
makkelijk je de VPN aan/of uitschakelen.
Adblocker: NordVPN heeft een zogenoemde CyberSec feature die gevaarlijke website voor je blokkeerd and voorkomt dat je vervelende advertenties ziet.

WiFiSec: NordVPN heeft de optie om direct een verbinding via de VPN te maken  met ieder Wi-Fi network waarmee je verbindt. Handig op vakantie!

Censuur omzeilen: NordVPN werk in landen als China en het Midden-Oosten. Hier is doorgaans het internet slecht beperkt te betreden, zonder een VPN.

Conclusie

Voordelen Nadelen Twijfel
+ Slaat geen gegevens op (geen logs) – Vrij prijzig bij kortlopend abonnement (anders> goedkoop) +- De snelheid beter voor torrents
+ Sterke encryptie – Verbinding PPTP/ L3TP configuratie handmatig instellen
+ Anoniem betalen (Bitcoin) en registreren mogelijk – Android en Mac met de hand configureren
+ NordVPN is perfect voor Torrents en P2P
+ Account werkt tegelijk op desktop, tablet en mobiel
+ Snelle support
+ Betrouwbaar netwerk
+ Tor over VPN
+ Maar liefst 6 verbindingen

Bezoek button

Kenmerken

NordVPN heeft als in Panama gevestigde VPN-provider een zeer onderscheidende reputatie wat betreft integriteit. Panama en de Panama papers? We kunnen zeggen dat NordVPN geen connectie heeft met de beruchte Panama Papers. De net wat hogere prijs biedt echter een goed pakket aan gebruiksmogelijkheden, zoals het mogelijk maken van het hebben van 6 verbindingen, tegelijk op bijvoorbeeld mobiel en desktop. Als klant heb je de keuze uit maar liefst 54 landen en meer dan 704 servers. Hoewel Afrika wat minder wordt gedekt door het netwerkt, is bijvoorbeeld downloaden toegestaan via Roemeens, Russische, Zweedse, Litouwse, Nederlandse, Canadese en Luxemburgse servers. Een zeer ruime keus om ook in het buitenland gerust en in privacy te kunnen downloaden wat je wenst. De mogelijkheid van het browser via Tor via de VPN’s benadrukt nog eens de onderscheiding van NordVPN op het gebied van privacy vergeleken met haar concurrenten.

NordVPN Functietabel

 

Vrijheid van meningsuiting?

NordVPN Vrijheid van meningsuiting

NordVPn is trots is op de veiligheid die het biedt. Wie is nood zit door zijn woorden, daden, gedachte, uitingen, betogingen en journalistieke activiteiten kan in geval van levensbedreigende situaties contact opnemen met NordVPN voor een half jaar gratis lidmaatschap.

 

Beveiliging en Privacy van de NordVPN servers

De wettelijke situatie in Panama heeft een kleine toelichting nodig. Panama staat bekend om zijn status als belastingparadijs. Echter heeft Panama deze status verkregen door haar verhullende juridisch klimaat. Panama heeft geen wetten die data opslag vereisen van telecom providers, waardoor NordVPN geheel legaal en gerechtigd dus ook absoluut geen data opslaat van haar klanten. Voor de klant stelt dat heel veel gerust. Voor intellectuele eigendoms belangengroepen en lokale opsporingsdiensten hoef je je geen zorgen te maken. In hoeverre de inlichtingendiensten achter je aan kunnen komen als je NordVPN gebruikt, is weinig bekend. Via het VPN netwerk op het deepweb te gaan via Tor biedt je wel flink extra dekking.

Bij de beveiliging wordt gebruik gemaakt van AES 256 bit voor encryptie. RSA 2048 voor ‘handshaking’ en SHA-2 for data authentication. NordVPN bij sterk bij de beveiliging met firewalls op de servers en gebruikt verschillende poorten voor SSH verbindingen. Een recente toevoeging is de snellere IKEv2 VPN.

NordVPN Support

NordVPN SupportNordVPN heeft goed werk geleverd met een uitgebreide en overzichtelijke FAQ. Deze is vooral duidelijk en is beschikbaar voor alle platformen en besturingssystemen. Er wordt alles aan gedaan om ieders probleem op te lossen. Verdere engelstalige reviews zijn erg enthousiast over de snelle support en 24/7 LiveChat.

 

NordVPN Platformen

NordVPN is beschikbaar op de platformen die je mag verwachten. Van de partij onder andere Windows Vista, Windows XP, OS X, iOS, Linux en Android.

    • Windows
    • Mac
    • Android
    • iOS
Youtube kijken

Er is zelfs een (grappige) dedicated proxy om Youtube te streamen zonder dat Google je privacy weer eens compleet ontneemt.

Slotwoord

De snelheid heb ik nooit als vervelend ervaren. Het streamen van televisie gaat probleemloos vanuit het buitenland, door de snelle Nederlandse servers. De prijs van 4 euro per maand levert heel erg veel voordelen die NordVPN heeft. Vooral de privacy en sterk onderscheidend, wat niet ten koste gaat van de snelheid. Het uitblijven van het opslaan van gegevens maakt dit voor mij, de VPN-provider van het moment.

We zijn natuurlijk ook heel erg benieuwd naar jullie ervaringen en opmerkingen. Laat je dan ook horen in de comments.

Proberen?

Net zoals alle andere providers heeft NordVPN ook een prettige trial periode om kosteloos het product uit te proberen.

 

Bezoek button

Summary
Review Date
Reviewed Item
NordVPN
Author Rating
41star1star1star1stargray

Leave a Comment