Review: de ervaringen, prijzen, voordelen en nadelen van PureVPN

purevpn reviewHet kiezen voor een VPN aanbieder is een bewust proces, waardoor je weloverwogen keuzes moet maken. Er zijn namelijk erg veel aanbieders op dit gebied. PureVPN is gestart in november 2006 en is onder andere gevestigd in HongKong. Veiligheid en anonimiteit zijn kernwoorden van het bedrijf, waardoor je bij PureVPN dus duidelijk aan het goede adres bent als het gaat om privacy. Je gegevens zijn voor hen van minimaal belang. Het is bovendien erg makkelijk om regels met betrekking tot firewalls aan te passen, waardoor je altijd beschikking hebt over verbinding tussen je computer en het internet.

Eigenschappen

PureVPN is inmiddels al in 26 landen gevestigd met servers, waaronder in Nederland. Naast Nederland heeft de onderneming tevens servers in onder andere Australië, Italië, Turkije, Rusland, Frankrijk, Amerika en Brazilië. Hiermee wordt aangegeven dat de onderneming een zeer ruime strekking heeft en dat je dus ook in de grote landen buiten Europa een goede verbinding kan maken met je netwerk. Door de statische IP-adressen heb je de mogelijkheid om in al deze landen anoniem te surfen op het web.

Bezoek button

Veiligheid

Binnen je netwerk wil je natuurlijk een hoge mate van veiligheid hebben. Dit wordt door PureVPN zeker gewaarborgd. Doordat ze een extra laag aanbieden ter bescherming van je netwerk, hoef je je over de anonimiteit geen zorgen te maken. Intimidaties en daarmee gepaard gaande irritaties door mensen die je op je IP-adres proberen te traceren, worden uiteraard voorkomen. PureVPN helpt je bij het krijgen van een veilige en gecodeerde verbinding met je pc en je netwerk.

Het is mogelijk om via PureVPN zelf je firewall van een nieuwe code te voorzien, zodat je je eigen netwerk in handen hebt. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen informatie uit eigen land te accepteren. De online activiteit van gebruikers, ook wel logs genoemd, wordt door PureVPN niet opgeslagen of bewaard. Voor hoe lang de toegang tot IP-adressen wordt bewaard, is niet bekend.

Software (Windows, OSX, iOS en Android)

De software van PureVPN werkt op alle apparaten. Je kan dus zowel via je iPad verbinding krijgen als via je telefoon of juist via je laptop. Bovendien is de software uitermate geschikt voor de diverse systemen als OSX, Windows en Linux. De software is zeer complex en bevat vele functies die andere VPN aanbieders niet bezitten. Het prettige aan PureVPN is dat je er niet echt technische vaardigheden voor nodig hebt. De software is makkelijk in gebruik.

Snelheid

De snelheid van de VPN verbinding en de software van PureVPN is prima te noemen. Met name op locaties in de buurt van de server is de verbinding erg snel, wat natuurlijk prettig werken is. Het internet is bedoeld om snel resultaten te vinden. Waar je ook bent, er is niets zo frustrerend als een trage internetverbinding. Dit is dus gelukkig niet het geval. Het streamen van beeld en geluid is dan ook geen enkel probleem. In gebieden waar restricties gelden op het gebied van internet is de VPN verbinding goed bereikbaar en relatief snel.

Torrents downloaden met PureVPN

De service van PureVPN is zeer geschikt om via torrents mee te downloaden. Als je al anoniem downloadt dan is een VPN verbinding echter niet eens noodzakelijk. Toch is het voor je veilige gevoel wellicht beter om toch via de VPN verbinding te downloaden. Zo kan je je films en muziek snel en veilig op je laptop krijgen. De snelheid waarmee via torrents gedownload kan worden, is namelijk bovengemiddeld. Het prettige is bovendien dat er geen limiet zit aan het downloaden, waardoor je onbeperkt je gang kan gaan.

Prijzen

PureVPN geeft de prijzen netjes op de website aan, waardoor er een zekere mate van duidelijkheid en openheid wordt aangegeven. Hiermee wil men ervoor zorgen dat de klant een betrouwbaar gevoel heeft bij de service. Als je de service eerst wil uitproberen, zou je ervoor kunnen kiezen om de service slechts voor een maand te nemen. Je betaalt dan $9,95. Als je de service voor een half jaar neemt, betaal je $44,95. Hierbij heb je dus een maandelijkse korting. Wanneer je vertrouwen laat zien in de service door deze gelijk voor een jaar af te nemen, betaal je $5,83 per maand wat neer komt op een totaalbedrag van $69,95. Deze optie is uiteindelijk dus het goedkoopst.

Bezoek button

Conclusie

Kortom, PureVPN is niet voor niets een grote speler op de markt als het gaat om VPN verbindingen. Enkele voordelen van de service zijn het grote bereik, de gebruiksvriendelijke software, snelheid en de toegang op vele verschillende locaties. Voor kwaliteit moet je betalen. Daardoor is het nadeel van de service wel dat je iets meer betaalt. Al met al concluderen we dat het een betrouwbare service is.

Leave a Comment