Review ExpressVPN: voordelen, nadelen en het gebruiksgemak

Express VPN logoDegenen die bezorgd zijn over privacy op het internet moeten weten dat ExpressVPN geen logs bewaart. Veiligheid staat namelijk bij deze aanbieder hoog in het vaandel. Chats, e-mails en bezochte websites worden dus niet bijgehouden. Wel wordt enige algemene informatie van de gebruiker bewaard, zoals login IP-adres, locatie van de verbonden server en het totaal aan bandbreedte dat gebruikt wordt. Dit komt doordat het bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten, waardoor ze verplicht zijn enkele regels te volgen op dit gebied.

ExpressVPN biedt een enorme snelheid, garandeert hoogwaardige veiligheid en heeft software die geschikt is voor elk mogelijk apparaat. In 39 landen heeft men servers met bandbreedte zonder restricties en een klantenservice die 24/7 voor de klant klaar staat. Hierdoor is het een grote speler op de markt van VPN aanbieders. Lees hier de complete review.

 

Express VPN op alle toestellen

 

Eigenschappen

De servers van ExpressVPN zijn op meer dan 50 locaties te vinden in meer dan 39 verschillende landen. Onder andere heeft het bedrijf twee servers in Nederland, namelijk in Amsterdam en in Rotterdam. Er zit geen limiet aan het aantal apparaten dat aan een account kan worden verbonden. In tegenstelling tot wat andere aanbieders mogelijk maken, kan je via ExpressVPN zelfs tegelijkertijd met je computer en telefoon verbinding maken met het netwerk. Alle verbindingen maken gebruik van het OpenVPN protocol. Ook IPSec, L2TP en PPTP kunnen worden gebruikt voor mobiele apparaten en de apparaten die geen OpenVPN ondersteunen. Zelfs SSL en SSTP protocollen kunnen worden gevolgd, waardoor de service erg flexibel aangepast kan worden op de mogelijkheden van de klant.

Bezoek button

Veiligheid

Afhankelijk van welk protocol gebruikt wordt, wordt veiligheid geboden door ExpressVPN door middel van 256 bit of 128 bit encryptie. Ondanks dat de eerste beter klinkt, biedt laatstgenoemde encryptie voldoende veiligheid. Als je echt bezorgd bent om privacy is het het beste om het 256 bit encryptie protocol te gebruiken. ExpressVPN houdt algemene log informatie zoals IP-adres, keuze van locatie van de server en opgetelde bandbreedte die gebruikt is, omdat ze dit volgens Amerikaanse wetten verplicht zijn. Er wordt geen informatie bewaard als het gaat om websites bezoeken, e-mails en chats. Het feit dat het bedrijf in Amerika is gevestigd, brengt risico’s met zich mee doordat hier bepaalde wetten met betrekking tot privacy gelden. Toch is de service veilig genoeg, omdat er geen activiteiten worden opgeslagen.

 

Express VPN Super veilig, Super snel

Software

De keuze uit verschillende VPN protocollen en servers is mogelijk op alle mogelijke software van Windows, iOS en OSX (voorbeelden zijn OpenVPN over UDP/TCP, L2TP/IPSec, SSTP en PPTP). Voor de meeste gebruikers is de software van OpenVPN over UDP de beste optie, waardoor deze door ExpressVPN als standaard is ingesteld. Een ander protocol zou afhankelijk van de locatie wellicht beter kunnen zijn. Een van de voordelen van de software van ExpressVPN dat deze automatisch van server of protocol switcht wanneer er fouten of moeilijkheden in de verbinding worden ontdekt.

ExpressVPN biedt toegankelijke apps aan voor iOS en Android, waardoor je ook op je telefoon gebruik kunt maken van de service. Deze apps zijn makkelijk te installeren en hebben een gebruiksvriendelijk design, waardoor je geen extreem technisch persoon hoeft te zijn om het te kunnen gebruiken. Wanneer je er niet uitkomt, kan je altijd de setup guide gebruiken, die je helpt verbinding te maken. Streamen via AppleTV is zelfs een van de mogelijkheden. Kortom, ExpressVPN biedt software die geschikt is voor een legio aan mogelijkheden.

Snelheid

De snelheid van de software is getest en redelijk tot goed bevonden. Er zijn VPN aanbieders die een snellere service aanbieden, maar over het algemeen is deze service zeer betrouwbaar en zeker ook snel genoeg om te kunnen downloaden. Tevredenheid over de snelheid zal dan ook niet achter blijven. Bovendien biedt de website van ExpressVPN een duidelijke en attractieve lay-out met relevante informatie voor gebruik van de service. Zo kun je altijd snel bij de aanbieder terecht. De stappen zijn erg makkelijk te volgen.

Torrents

Ook downloaden via Torrents behoort tot de mogelijkheden. Doordat de software voor vele systemen en protocollen geschikt is, zijn de downloads geen enkel probleem. Deze duren wellicht iets langer dan via andere aanbieders, maar dan zijn ze wel uitermate veilig voltooid. Op deze manier kan je dus altijd en onbeperkt je favoriete films, series of spellen downloaden en streamen.

Prijzen

ExpressVPN heeft een drietal pakketten die toegang bieden tot de software en een genereus aanbod waarbij je zelfs tot dertig dagen na je aankoop je geld terug kan eisen op het moment dat de tevredenheid laag is. De volgende pakketten zijn mogelijk:

  • Een maand voor $12,95
  • Zes maanden voor $9,99 per maand
  • Vijftien maanden voor $6,67 per maand

Er zijn goedkopere aanbieders, maar de service van ExpressVPN is daarentegen wel erg betrouwbaar. Wanneer je voor de lange termijn van veilige service wilt genieten, is de optie voor een jaar dus erg aantrekkelijk.

Bezoek button

Conclusie

De uitgebreide service van ExpressVPN heeft een aantal belangrijke voordelen waardoor deze een overweging waard is. De software is erg gebruiksvriendelijk en voor alle apparaten toegankelijk. OpenVPN wordt als standaard gebruikt en je hebt dertig dagen om je geld terug te vragen wanneer je niet tevreden bent. De prijs van de service is zeker niet de goedkoopste. Daarnaast worden enkele logs bewaard vanwege regelgeving in Amerika. Toch is ExpressVPN al met al een zeer betrouwbare service te noemen.

1 thought on “Review ExpressVPN: voordelen, nadelen en het gebruiksgemak”

  1. Ik woon in Thailand en heb zojuist 7 maanden gebruik gemaakt van ExpressVPN, vooral op mijn iPad Air. Ik heb mijn abonnement opgezegd omdat de verbinding met een groot aantal sites ronduit onder de maat was: ik had regelmatig last van buffering, stilstaande beelden. Er is dan een mogelijkheid in instellingen een andere optie te kiezen, maar wat ik ook koos: altijd weer die buffering.
    Ik raad daarom ExpressVPN af!

    Reply

Leave a Comment