VPN instellen op een iPad

Je kan ook op je iPad gebruikmaken van diverse VPN verbindingen. Dit is iets wat deze tablet ook zeker toe zal staan. Op die manier zou je anoniem kunnen surfen op je iPad en heb je vaak ook toegang tot content die via sommige andere verbindingen geblokkeerd zou zijn. Zo kan je tevens je iPad beveiligen. In dit stuk wordt in een aantal stappen uitgelegd hoe je een L2TP of PPTP VPN verbinding maakt met je eigen iPad. Iedereen kan het en het werkt nagenoeg hetzelfde als bij de iPhone.

Stappenplan

  • Het plan begint bij het instellen van een VPN verbinding op je Apple apparaat. Dit doe je door naar instellingen te gaan en daar te kiezen in de menubalk voor ‘algemeen’. Vanuit deze stap ga je naar de netwerkinstellingen onder het kopje ‘netwerk’. Als je in dit scherm kijkt, zie je dat er als het goed is nog geen VPN verbinding gemaakt is. Door VPN aan te klikken, kom je in het volgende scherm terecht. Vanuit hier kan je een VPN verbinding configureren.
  • Je hebt nu de keuze tussen een L2TP of een PPTP verbinding. Ondanks dat de PPTP verbinding vaak sneller is, is de L2TP verbinding in de meeste gevallen veiliger en is dit dus een verstandigere keuze. Sommige providers ondersteunen echter alleen een PPTP protocol, waardoor je soms geen keuze hebt.
  • Als je de keuze hebt gemaakt, kom je in het volgende scherm, waarbij de resterende gegevens op een correcte manier moeten worden ingevuld. De benodigde gegevens krijg je van je VPN aanbieder, wanneer je een account hebt gekocht. Hieraan voorafgaand zal je dus een keuze moeten maken op het gebied van welke aanbieder je de service gaat afnemen. Deze keuze kan je baseren op de verschillende reviews van de bedrijven die je een VPN verbinding kunnen aanbieden. Als je een keuze gemaakt hebt en een account hebt aangemaakt bij deze serviceverlener, krijg je gegevens toegestuurd. Door de onderste optiebalk op ‘aan’ te zetten, zorg je ervoor dat vanaf dat moment al je internetactiviteiten via deze verbinding zullen gaan.
  • Wanneer je al deze gegevens en instellingen hebt opgeslagen, ga je vanzelf terug naar het menu van de VPN. Door de status van de VPN op aan te zetten, maakt je apparaat via de VPN verbinding met het netwerk.
  • Je ziet nu bovenin je scherm dat er een verbinding met een VPN is. Hierbij is het belangrijk om op te merken dat wanneer je de iPad afsluit of vergrendelt, deze verbinding direct vervalt. Hiermee zal je dus rekening moeten houden.

Leave a Comment