HideMyAss Review: Alle voor en nadelen en features vergelijken

Hyde My Ass Logo!In het verleden in HideMyAss een onbetrouwbare partij gebleken met de privacy data van haar gebruikers!

HideMyAss is een bedrijf uit het Verenigd Koninkrijk met een grote waarde voor de VPN markt. De belangrijkste manier waarop deze service zich onderscheidt, is het feit dat men een aantal tools en proxy services aanbiedt die gratis zijn en de gebruiker beschermen in zijn anonimiteit. Hier staat deze service dan ook om bekend. Zo kan men via een SSL verbinding volledig anoniem op het internet surfen onder een onbekend IP-adres. Deze review geeft je een inzicht in de belangrijkste voordelen en nadelen van de service van HideMyAss.

HideMyAss focust zich in de dienstverlening vooral op privacy en/of de anonimiteit van de gebruiker. Deze wordt 100% gewaarborgd. In het Verenigd Koninkrijk moeten VPN aanbieders hiervoor speciale toestemmingen hebben. Doordat dit het geval is, kan HideMyAss anonimiteit garanderen en kan je ongecontroleerd en onherkenbaar op het web je ding doen.

Eigenschappen

Bij HideMyAss heb je de keuze uit ruim 340 servers in 53 landen. Dit houdt in dat er meer dan 40.000 IP-adressen worden aangeboden door deze service. De gebruikers kunnen kiezen tussen OpenVPN, L2PT en PPTP protocollen. Deze worden door een individuele server ondersteund en hebben geen limieten op het gebied van bandbreedte. Meerdere apparaten tegelijk verbinden is geen enkel probleem. Ook hier zit in principe geen limiet aan, omdat de servers vele apparaten tegelijk aankunnen. De gebruikers van deze servers zijn over het algemeen zeer tevreden vanuit een technisch oogpunt. Men werkt minimaal met een 160-bit OpenVPN encryptie en een 128-bit PPTP encryptie.

Bezoek button

Hyde My Ass Vertrouwelijk

Veiligheid

De service van HideMyAss is wat betreft encryptie en gebruik 100% veilig. Anonimiteit en privacy zijn kernwoorden van het bedrijf, waardoor je er als gebruiker van uit kan gaan dat je veilig en vooral ook anoniem op het web terecht kan. Logs worden in principe niet bewaard, maar in het Verenigd Koninkrijk is men verplicht om de overheid van gegevens te voorzien wanneer er bijvoorbeeld criminaliteit wordt verwacht. Zo kwam het in oktober 2011 voor dat een gebruiker van HideMyAss werd opgepakt omdat hij websites aan het hacken was. Hij waarborgde anonimiteit via HideMyAss. Het bedrijf moest zijn gegevens bij wet overdragen. VPN aanbieders zijn op sommige plekken in Amerika ook verplicht om informatie vrij te geven in zo’n geval. Hierdoor treft HideMyAss geen blaam. Als je het programma voor niet-criminele activiteiten gebruikt, zal er sowieso niets aan de hand zijn. Wanneer je toch bezorgd bent over privacy kan je wellicht beter buiten Europa op zoek gaan naar een VPN aanbieder.

Hide My Ass Review Veiligheid

Software

De software die HideMyAss aanbiedt, is geschikt voor Windows en OSX. Via een omweg kan je ook met Android, Linux, iOS en hardware routers gebruikmaken van de service. Het maakt dus niet uit wat voor merk systeem je gebruikt als je anoniem wilt surfen op het internet. Bovendien biedt de service de mogelijkheid om op de iPhone, iPad of met Android apps te surfen op het web. Het apparaat, de locatie en het merk waarmee je op het internet wilt, maken dus niet veel uit. Zo kan je op vakantie met je iPad liggend in de zon zelfs gebruikmaken van het programma.

Snelheid

Hide My Ass SnelheidVerschillende testen zijn uitgevoerd om de snelheid van de service te meten. Diverse programma’s konden echter niet geopend worden. Deze constatering was enigszins teleurstellend. Zoekmachines en het bezoeken van normale websites lukte in principe wel naar behoren. Ondanks dat het openen van pagina’s misschien iets langer duurde dan normaal was de snelheid redelijk normaal te noemen. Het prettige aan de service was wel dat illegale websites zoals bijvoorbeeld the Pirate Bay beschikbaar waren met deze anonieme service. Daarnaast was het mogelijk om via Torrents te downloaden. Je kan met de service van HideMyAss dus wel gewoon onbeperkt films, muziek, series en andere documenten downloaden. Dit is een groot voordeel van de service.

Torrents

Hyde My Ass VPNZoals in het vorige hoofdstuk al omschreven werd, is het via de service van HideMyAss goed mogelijk om anoniem via Torrents en allerlei andere programma’s te downloaden. De titel van de service is dan ook zeer passend. De snelheid van de downloads zal iets onder het gemiddelde liggen maar is zeker acceptabel te noemen. Bovendien is het zo dat je toegang hebt tot alle websites, ook via de zoekmachines. Dit komt omdat je een anoniem IP-adres tot je beschikking hebt. Dit kan ook via een van de vele gratis services die HideMyAss biedt.

Prijzen

Een basispakket wordt door HideMyAss beschikbaar gesteld, waarbij kortingen mogelijk zijn. Helaas wordt er in dit geval geen gratis probeerperiode aangeboden, waardoor je direct zult moeten betalen voor afname. De proxy services zijn weer wel gratis en bieden je voornamelijk anonimiteit online. Wel is het zo dat je een maand de tijd hebt om je geld terug te vragen als je niet tevreden bent. Dit is dan weer relatief lang. De prijs is als volgt:

  • $11,99 voor een maand
  • $47,94 voor een half jaar ($7,99 per maand)
  • $83,88 voor een jaar ($6,99 per maand)

Deze prijs is aan de hoge kant, maar de keuze uit vele servers maakt dit ruimschoots goed.

Conclusie

De voordelen van HideMyAss zitten voornamelijk op het gebied van privacy. De anonimiteit wordt zeer zeker gewaarborgd. Bovendien heb je een maand de tijd om eventueel je geld terug te vragen. De keuze uit vele servers in diverse landen en onbeperkte bandbreedte is ideaal. Het nadeel is dat logs worden bewaard voor eventuele autoriteiten en dat de snelheid enigszins tegenviel. Hierdoor moet de waarborging van anonimiteit wel met een klein korreltje zout worden genomen.

Bezoek button

Summary
Review Date
Reviewed Item
Hide My Ass VPN
Author Rating
41star1star1star1stargray

Leave a Comment